4 Aralık 2013 Çarşamba

İçimizdeki Sahte 9'lar

İçimizdeki Sahte 9lar


Galatasaray’ın bir çok problemi var bunları zaten herkes dile getiriyor o yüzden biz o konuşulanlar haricindeki konulara eğilelim.

Dün akşam Mancini, Amrabat’ı ileride tek bırakarak ve hareketli olmasını saglayarak sahte 9’u denemiş oldu. Tam da yazılarımızın üzerine böyle bir örnek gelmesi çok da güzel oldu.
Dün atılan Engin’in golunde mesela topu tutmaya çalışan bir Amrabat topu arkadaşına bir türlü kazandırıyor fakat düşüyor. Sonra da toparlanıp stoperlerin arasına dogru hareketlenmiyor. Klasik bir santrafor olsa ayaga kalktıgı zaman yapacagı ilk iş kaleye dogru yonelmek olur. Amrabat ayaga kalkıyor pozisyonu seyrediyor. Bu sırada Amrabat’a konsantre olmuş G.antep BB defansını da bir rahatlık bir rehavet kaplıyor, bu boşlugu gören Engin hemen araya dalıyor şutunu çekiyor ve golu yapıyor.



Gs takımının temel bir çok eksikliği olmasından ötürü sahte 9u tam uygulama halinde göremedik ancak Mancini’nin Avrupa futbolunu ne kadar yakından takip ettiğini görmüş olduk. Cunku şu sıralar Avrupa’da herkes nispeten iddiasız maçlarda bunu denemeye başladı.

Bunun yanı sıra Bruma bize Messi’den esintilerle geldi bu maç adeta. Ama bizim futbol kısırlıgımızın oluşturdugu ortamdan ekmek yiyen sevgili maç yorumcusu eski hakem Recep İvedik, Bruma ile dalga geçti. Neymiş çok çalım atıyormuş da onu işlerlermiş (!). Haklı tabi ki. Eğer Bruma gibi topla çok oynarsanız bu ülkede ayagınızı elinize verirler. Bakın bu sertlik falan değil düpedüz futbolu katletmektir.
Dünkü maçta bir pozisyonda Bruma slalom yaparken son oyuncu topu falan bırakıp direkt Bruma’nın bacagına bakın ayagına değil tamamen bacagına, kramponun tabanı ile müdahelede bulunuyor.

(swf linki düşmüş, videosunu da bulamadım özetlerde de gözükmüyor)

Bu kıpkırmızı bir karttır öyle bir karttır ki ligimizde her maç çıkması gereken bir karttır. Gerekirse maçlar bitmesin ama şu hareketlere ne olur artık taviz verilmesin. Yoksa herkes ortasahayı Melo’lardan Meireles’lerden kurup uzun topa+pres olayına girecekler tamamen.
Umarım Bruma da TSL geri dönüşüm kutusuna gönderilen yıldızlardan biri olmaz.

Uzun süre oyuncu değişikliği yapılmamasına gelirsek.
Bu maçı siz buraya getirdiniz, toparlamasını da siz yapacaksınız mesajıydı.
Yani öyle Recep İvedik’in dediği gibi yok elimdeki kadro bu,bunlarla bu kadar olur tribinde değildi adam.


Maç sonunda genel bir değerlendirme yaparsak da uzun suredir forma şansı bulamayan oyuncuların ve tabiri caizse müzmin yedeklerin de performansını görmüş olduk.

2 yorum:

  1. DirectUpload'a yüklediğin swf dosyası yok olmuş. Bilgine...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok baktım kardeşim başka bir yerde de bulamadım. Bulursam eklerim, sağol bilgi için;)

      Sil